Gedichten en overdenkingen Binnenin van Linda de Jong coach praktijk Imagine

Verwondering

Met verwondering heb ik de afgelopen maanden gekeken naar mijn orchideeënplant. Deze plant heb ik ongeveer 2,5 jaar en hij heeft in bloei gestaan voor even en daarna lange tijd niets, geen knop geen bloem. Wel hield hij mooie groene blaadjes, dus netjes de plant bewaard en af en toe water gegeven.

Sinds enkele maanden heeft de plant een andere plek in huis gekregen. Dit op aanraden van een oude wijze vrouw van 96 jaar. Zijn nieuwe plek is nu in mijn coachpraktijk. Daar coach ik verschillende mensen, met zeer uit een lopende coach vragen. Jong en oud.

In mijn praktijk geef ik familieopstellingen, coach, draai mooie muziek, brand wat wierook en natuurlijke oliën worden verspreid door een diffuser.

Er wordt gelachen, gehuild, bij sommige komt boosheid naar boven, sommige hebben last van teleurstelling, uitten blijdschap en tevredenheid. Er komt van alles voorbij.

De gevoelens mogen er allemaal zijn. Er is altijd iets in beweging of komt in beweging. Soms meteen zichtbaar, soms later zichtbaar komen mijn klanten tot verdere ontwikkeling. Ze komen tot een bepaald bewust zijn, zien patronen, nemen belangrijke beslissingen voor hun zelf en krijgen ineens een bepaald inzicht waarmee ze verder kunnen of aan de slag gaan.

Levenloos

Om nu terug te komen op mijn orchideeën plant…

Deze leek bijna levenloos te zijn, van de buitenkant. Echter sinds hij in mijn praktijk staat, kreeg hij steeds meer knoppen en langzaam aan zijn deze knoppen ontwikkeld tot prachtige bloemen. Wel 7 bloemen, helder wit met hier en daar een paarse streep op de achterkant van de bloem. Elke keer kijk ik met verwondering naar deze mooie plant met zijn prachtige bloemen.

De ontwikkeling in de plant is gewoon verder gegaan. Aan de buitenkant totaal niet zichtbaar. Deze orchidee staat voor mij voor groei en ontwikkeling.

Innerlijk werk loont uiteindelijk en dit lijkt wel synchroon te lopen aan mijn eigen ontwikkeling bemerk ik.

Ruim 2 jaar geleden liet de plant zijn bloemen vallen. In die periode zat ik totaal niet goed in mijn werk. Ik was 50 geworden en heb mijzelf de vraag gesteld of ik nog 17 jaar dit werk wilde doen. Mijn antwoord was volmondig NEE. Er is iets wat ik nog veel liever als mijn werk zou willen doen, op mijn eigen manier. Zonder al te veel regels en vanuit verbinding met alles wat ik in mij heb, wat ik heb geleerd en graag wil delen.

Dus ik ben op onderzoek uit gegaan, wat kan ik doen, wat wil ik nou echt, waar word ik blij van. Ik mocht een loopbaantraject gaan doen. En ik koos voor Rooskleurig Coaching. Door te onderzoeken wat mijn kwaliteiten zijn en van alles op papier te zetten is een lang vervulde wens, waarheid geworden.Werken in mijn eigen Coach-Praktijk Imagine.

Ik stelde mij voor hoe dat zou zijn, wat ik wilde doen, wat ik daarvoor nodig had. Ik ben een opleiding gaan volgen bij Hylke Bonnema, familie en organisatie opstellingen wat mij enorm veel zelfontwikkeling heeft gebracht. Een boost.

Mijn praktijk

Ik heb nu mijn eigen praktijk en werk daarnaast nog als thuisbegeleider met veel plezier.

In mijn eigen praktijk vanuit mijn intuïtie en vanuit mijn eigen kracht. Het gaat in mijn praktijk over zingeving en bewustwording.

Waar lopen mijn klanten tegen aan, waarom, wat willen ze zelf, waar worden ze blij van. Samen op reis, op onderzoek. Onder andere bijvoorbeeld kijken welke patronen in het hier en nu vanuit het systeem van herkomst komen, het familie systeem. Aan kunnen kijken wat van hen is en wat ze meedragen vanuit hun familie systeem.

Coachen vanuit mijn intuïtie en klanten laten ervaren wat er in het onderbewuste ligt opgeslagen. Gaat dat vanzelf? Nee, daarvoor moet de klant zelf in beweging komen en zijn of haar leven echt aan durven kijken en opruimen wat in de weg zit, of niet meer nodig is. Vanuit de liefde die we allemaal meedragen in ons hart.

En elke keer ben ik verwonderd wat er naar boven komt vanuit het onder bewuste wat zichtbaar wordt doormiddel van een opstelling.

En als ik dan weer kijk naar mijn orchidee, weet ik dat innerlijk werk de moeite waard is. Dat een periode van bezinning en leren, samen komen, met als gevolg mooie bloei.

Nu ben en blijf ik altijd op reis om de bloemen steeds weer tot bloei te laten komen en daarvan te kunnen genieten….

Comments are closed