Systemisch coachen in het kort

Systemen komen we overal de hele dag door tegen. Denk aan je familie systeem, het systeem op je werk, het systeem met vrienden en vriendinnen, de voetbalclub etc. 

Onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen nemen we mee uit onze opvoeding en de systemen waarin we zijn opgegroeid. 

Hoe gaat het te werk?

De methodiek die ik gebruik in mijn praktijk is, intuïtief systemisch coachen. Door middel van de blaadjes methode, 1 op 1 coaching, ga jij je eigen opstelling neerleggen. 

Eerst hebben we een gesprek om jouw coachvraag duidelijk te krijgen. Vervolgens gaan we aan de slag. 

Je schrijft op verschillende blaadjes de personen, emotie of anders op. Vervolgens geef je deze een plekje in het ‘ veld ‘. Als opsteller begeleid ik jou, door mijn intuïtie te gebruiken. Soms spreek ik een woord of zin uit, die bij mij naar boven komen, die in verbinding staat met jouw systeem. Dit kan voor verduidelijking zorgen. We gaan samen op reis en zijn nieuwsgierig naar wat het ‘veld’ ons laat zien. 

Wat levert het je op?

Er worden patronen en dynamieken voor jou zichtbaar ten aanzien van je coachvraag. Je krijgt meer inzicht over hoe je systeem in elkaar zit, waardoor je bepaalde gevoelens en gedrag van jezelf herkend. Je hebt ruimte en aandacht gegeven aan jouw systeem. Zo kan jouw energie weer beter gaan stromen en open je een nieuwe weg, ook voor andere binnen het systeem.

Deze methode is toe te passen op vraagstukken ten aanzien van bijvoorbeeld, relaties, ( familie of anders ), werk, leidinggeven, persoonlijke ontwikkeling, opvoeding, sport, het nemen van beslissingen etc. 

Als de opstelling geweest is , gaat het proces verder op onbewust niveau en is er een verandering in gang gezet. 

De opleiding die ik daarvoor gevolgd heb is: familie en organisatieopstellingen bij de academie voor opstellingen van Hylke Bonnema.

wat is intuitief coachen?
Werkwijze
Tarieven & data